El gat que volia ser sastre

No se sap ben bé per què els gats tenen una gran afició pels fils i les llanes. Sovint es veuen imatges de gatets, petits i grans, jugant amb els fils i complicant la vida a qui vol cosir un botó o fer un jersei per l’hivern.

26/5/2020
El gat que volia ser sastre

Però al final a qui se li complica la vida és al pobre gat, quan tot jugant, s’empassa el fil. De cop, el gat està estrany i deixa de menjar tot i tenir gana. Es planta davant la menjadora i se la queda mirant però no es decideix....alguna cosa no va a l’hora.

Comença un treball d’investigació per part del veterinari que no sempre és fàcil ja que el propietari no sempre ha vist que el gat es mengés el fil, i a vegades ni tan sols és conscient de que cosir un botó sigui quelcom de rellevant a explicar al veterinari.

Les proves i l’exploració realitzades ens van posant sobre la pista i la confirmació definitiva és quan obres la boca , cosa que no sempre es pot fer amb el gat despert, i veus un fil que passa al voltant de la base de la llengua i que es perd direcció al sistema digestiu, tal i com es veu en la fotografia de la boca del nostre “sastre “.

El varem entrar al quiròfan ja que el problema més gran acostuma a estar a nivell dels budells, que es van replegant sobre si mateixos per efecte de la tensió  que ocasiona el fil, talment com quan estires un filet que surt del jersei i la tela es va arrugant.

L’operació va anar molt bé i als pocs dies ja tornava a fer trapelleries!