Sindrome del gat volador

Ha arribat el bon temps i comencem a obrir les finestres. Tots sabem lo xafarders i curiosos que són els gats i l’entusiasme que posen en perseguir una mosca, una marieta o qualsevol cosa que es bellugui.

25/5/2020
Sindrome del gat volador

També s’interessen pels ocells que veuen fora la finestra i és aquí on comencen els problemes. La curiositat i la seva agilitat innata fa que pugin a les finestres o balcons i que intentin atrapar allò que vola i que no sempre està al seu abast.  Simplement a vegades perden l’equilibri, hi ha un soroll sobtat o una ventada forta, i això els pot fer caure tot i les seves habilitats d’equilibrista.

Són relativament freqüents les caigudes des de llocs força alts entre els nostres gats, tant és així que fins hi tot se li ha posat un nom entre la comunitat veterinària: SINDROME DEL GAT VOLADOR O PARACAIGUDISTA.

Les lesions que pateixen poden anar des de simples contusions fins a la mort, passant per fractures, hernies diafragmàtiques, hemorràgies internes o la fissura del paladar, com il·lustra la fotografia d’un gatet que va venir fa uns dies al nostre centre.

Una altre curiositat inexplicable és que no sempre te relació l’altura de la caiguda amb la gravetat de  les lesions. El nostre cas es va resoldre molt bé, només va necessitar tractament pel dolor, fluïdoteràpia i la reparació quirúrgica del paladar.

Un bon consell si teniu gat; abans d’obrir les finestres procureu posar sistemes eficaços de protecció.